Kouassi (KRC Genk) over vermeende penaltyfout: Daarom ging hij liggen

Kouassi (KRC Genk) over vermeende penaltyfout: "Daarom ging hij liggen"

22-02-2020 17:45

KRC Genk won vrijdagavond met 0-1 van KV Kortrijk. Bij de thuisploeg waren ze kwaad, want het kreeg geen penalty toen Ilombe Mboyo neerging in het strafschopgebied. 'Dader' Eboué Kouassi vindt dat logisch.

"Van een strafschop was geen sprake", verklaart hij in Het Belang Van Limburg. "Hij zocht het contact, maar daar trapte ik niet in en dus ging hij liggen. Al werd het wel spannend toen de ref luisterde naar de VAR. Ik was behoorlijk opgelucht toen hij liet voortspelen."

Kouassi kreeg zijn eerste basisplek tegen Kortrijk. "Een moeilijke eerste kennismaking. Ik was door de coach verwittigd dat het een lastige avond zou worden. Met een zware tegenstander en een slechte grasmat. Dat was niet overdreven. Maar ik was erop voorbereid. Ik denk dat ik goed mijn streng getrokken heb."

Na een uur werd Kouassi al gewisseld. "Of dat met die omzwachtelde knie te maken had? Nee, dat verband droeg ik enkel uit voorzorg. Na die match tegen Charleroi heb ik op training een blessure opgelopen. Maar die is intussen alweer verleden tijd."