Genk doet goede zaak voor Play-Off 1, Kortrijk moet hoop opbergen

21-02-2020 22:19
37

KRC Genk heeft een goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. Op bezoek bij KV Kortrijk, dat ook nog steeds een kleine kans maakte, won het met het kleinste verschil: 0-1.

Met KV Kortrijk en Genk stonden twee ploegen tegenover elkaar die nog strijden om een ticket in Play-Off 1. Dat KV Kortrijk de ploeg in vorm is, was er ook aan te zien. Het trok met veel aanvalsdrang richting het Genkse doel en hoopte op een flits van revelatie Moffi.

Het puurde daar ook enkele kleine kansjes uit, onder andere voor Lepoint. Aan de overzijde had ook Onuachu de mogelijkheid om voor de openingstreffer te zorgen. Zij deden dat echter niet.

Ilombe Mboyo wist uiteindelijk wel te scoren, maar zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel. Het bleef bij de 0-0 tot de rust.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor KV Kortrijk. Mboyo kon de Genkse fans lik op stuk geven, maar raakte de bal verkeerd. Aan de overzijde deed Dries Wouters dat niet. De -linksachter voor één keer – kon de eerste Genkse kans in de tweede helft meteen afwerken. 0-1.

Kortrijk moest na het doelpunt vol in de aanval gaan. De beste kansen waren echter voor Genk. Een doelpunt viel er niet meer, waardoor Genk met de overwinning huiswaarts kon keren. Voor KVK is Play-Off 1 daardoor zo goed als onmogelijk geworden, Genk heeft dan weer wat meer voorsprong op eerste achtervolgers KV Mechelen, Zulte Waregem en RSC Anderlecht.