Chaos in Eerste Klasse B: Twee clubs in beroep na beslissing Virton-Beerschot

Chaos in Eerste Klasse B: Twee clubs in beroep na beslissing Virton-Beerschot

21-02-2020 20:48
9

De beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB om Virton-Beerschot te laten herspelen heeft kwaad bloed gezet in de Eerste Klasse B. Niet enkel bij Virton, maar ook bij andere clubs.

Door de beslissing van de Geschillencommissie zal de wedstrijd herspeeld moeten worden. Het zorgt meteen voor heel wat frustraties bij de andere clubs in de reeks. Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Westerlo al in evocatie is gegaan tegen de beslissing. Virton trekt dan weer naar het BAS.

Westerlo kon de tweede periodetitel dit weekend bemachtigen, maar door de beslissing zijn de Kemphanen daar nog niet zeker van. Westerlo begrijpt niet dat die beslissing alweer net voor het einde van de competitie wordt genomen. De club heeft dan ook besloten om in beroep te gaan tegen de beslissing. Het krijgt zeven dagen de tijd om ook een motivering bij dat beroep neer te leggen.

Ook Virton is niet akkoord en gaat in beroep. 'We nemen met verbazing kennis van de beslissing. Het is evident dat we naar het BAS gaan', klonk het in een communiqué. Wordt ongetwijfeld vervolgd.