Opmerkelijk: Hoger Beroep verklaart Beerschot-Virton alsnog nietig na klacht

Opmerkelijk: Hoger Beroep verklaart Beerschot-Virton alsnog nietig na klacht

21-02-2020 15:31 Laatste update: 15:44
43

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft de wedstrijd Beerschot – Virton nietig verklaard. Beerschot had een klacht neergelegd en lijkt aldus gelijk te krijgen.

Beerschot was niet akkoord met een controversiële vrije trap voor Virton (te snel genomen, red.) die tot de winning-goal leidde. ‘De Geschillencommissie veegt de beslissing van het  Bureau Arbitrage Profvoetbal van tafel en verklaart de wedstrijd nietig. De wedstrijd zal dus waarschijnlijk opnieuw moeten gespeeld worden’, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Beerschot ging in beroep nadat de klacht eerst niet werd gehoord. 'De klacht van Beerschot en de vraag voor nietigverklaring van Virton-Beerschot worden niet overgemaakt aan de Geschillencommissie. Dat heeft het Professional Refereeing Department beslist. Beerschot gaat in beroep', luidde de boodschap toen.

Ook Virton heeft nog de mogelijkheid om in evocatie te gaan. Het is alvast de eerste keer in het Belgische voetbal dat een wedstrijd nietig wordt verklaard door een scheidsrechterlijke fout.