Wolf optimistisch bij KRC Genk: Daar mogen we best fier op zijn

Wolf optimistisch bij KRC Genk: "Daar mogen we best fier op zijn"

21-02-2020 12:36 Laatste update: 12:49
3

KRC Genk neemt het vrijdagavond al op tegen KV Kortrijk. Een moeilijke verplaatsing, weet ook coach Hannes Wolf. Genk gaat moeten spelen in moeilijke omstandigheden.

Door het matige veld zal KRC Genk zijn favoriete spel moeilijk kunnen spelen. "De thuisploeg is het gewoon om in die lastige omstandigheden te voetballen. Wij zullen er zelf ook onze manier van spelen niet aan aanpassen, we gaan niet plots alleen maar de lange bal hanteren. Maar we moeten wel oppassen dat de staat van het veld ons in bepaalde situaties niet verrast", benadrukt Wolf bij Het Belang Van Limburg.

Een zege op Kortrijk kan heel belangrijk zijn met het oog op Play-Off 1. "Het is nog geen finale maar wij weten heus wel wat er op het spel staat. Ik hou van de druk die ermee gepaard gaat. Die mag ons niet verlammen maar moet ons zelfs extra energie geven. Ik had bij de winterstop door ons zware programma niet durven denken dat we op dit moment ons lot nog in eigen handen zouden hebben. Daar mogen we best fier op zijn en dat moet ons vertrouwen geven."

KRC Genk heeft amper één puntje voorsprong op KV Mechelen, dat zaterdag een 'makkelijke' thuiswedstrijd krijgt tegen Waasland-Beveren.