Anthuenis heeft genoeg gezien van Anderlecht: Stop daar eens mee!

Anthuenis heeft genoeg gezien van Anderlecht: "Stop daar eens mee!"

21-02-2020 12:15 Laatste update: 12:35
12

De strijd voor Play-Off 1 kan nog bijzonder pittig worden. KRC Genk, KV Mechelen, Zulte Waregem en Anderlecht maken nog kans. Aimé Anthuenis stoort zich duidelijk aan de communicatie bij paars-wit.

"Het proces dit, het proces dat. Dat ze daar nu eens mee stóppen!", klaagt Anthuenis aan bij Het Laatste Nieuws. "Wat is dat, het proces? Wil Kompany dan niét winnen? Een half uur de bal breed en achteruit spelen op eigen helft. Dat noem ik geen proces. Een proces, da's aanduiden hoé je zal spelen. Het enige goede is dat ze jonge gasten de kans geven. Voor de rest: niks. Da's mijn gedacht. Het proces, mán toch."

Toch denkt Anthuenis dat zijn ex-ploeg Play-Off 1 nog gaat halen. "Als ik de programma's naast elkaar leg, dan zeg ik dat Anderlecht er het best voor staat. Eupen, Zulte Waregem, Waasland-Beveren en STVV? Ik zie Anderlecht tien op twaalf pakken en zesde eindigen."

Anthuenis hoopt vooral dat Anderlecht het simpel gaat houden in die laatste weken. "Mijn filosofie was: laat de aanvallers zich concentreren op het aanvallen. De rest moet dat maar compenseren. Maar dat gebeurt niet meer. Zo'n Doku, bijvoorbeeld: verbiéd hem om op zijn eigen helft te komen. Als zulke mannen terug komen om te verdedigen, krijg je vodden", verwijst hij naar de wedstrijd van vorige week.