Vanhaezebrouck lovend: “Ik wist dat Belhocine het goed zou doen bij Charleroi”

Vanhaezebrouck lovend: “Ik wist dat Belhocine het goed zou doen bij Charleroi”

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 08:27vr 21-02-2020 om 08:27

Karim Belhocine doet het uitstekend bij Sporting Charleroi. Hein Vanhaezebrouck had de coach onder zijn vleugels als speler bij KV Kortrijk en KAA Gent en vervolgens in zijn technische staf bij RSC Anderlecht.

Belhocine liet Anderlecht achter zich en werd hoofdtrainer bij Charleroi. "Dat was een beetje verrassend, want niemand had verwacht dat Karim als hoofdcoach zou beginnen. Ik was er zelf van overtuigd dat Karim het goed kon en zou doen bij Charleroi", citeert Sporza.

“Hij heeft de groep van Mazzu geërfd, weliswaar zonder vedette Osimhen. Hij moest zijn vertrek opvangen en dat heeft even geduurd, maar hij heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Karim kan inwerken op elke speler en benadert elke speler op zijn eigen manier. Hij is vrij close met zijn spelers, maar tegelijk veeleisend."

Belhocine maakt de goede keuzes. "Hij heeft ook de juiste keuzes gemaakt, want na de blessure van Diandy heeft hij Morioka een rijtje achteruit gezet. En daar heeft hij punten mee gescoord. Hij laat iedereen in zijn manier van denken functioneren en heeft een erg goed collectief gesmeed."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws