De Cuyper beleeft droomdebuut bij Club Brugge: Dat gaf een extra boost

De Cuyper beleeft droomdebuut bij Club Brugge: "Dat gaf een extra boost"

20-02-2020 22:56
9

Maxim De Cuyper zal donderdagavond 20 februari 2020 niet snel vergeten. De jonge Belg mocht debuteren voor de hoofdmacht van Club Brugge en dat meteen tegen in de 1/16 finales van de Europa League tegen Manchester United. En de flankspeler ontgoochelde allerminst.

De Cuyper toonde veel lef tegen United, maar beging wel een jeugdzonde met zijn inworp richting Brandon Mechele. "Twee dagen geleden zei Clement dat ik wellicht zou starten", vertelde De Cuyper na de match aan Sporza. "Ik heb dan 100% toegewerkt naar deze wedstrijd. Ik voelde wel wat spanning, maar ik was er klaar voor."

"Ik probeer elke wedstrijd hetzelfde te doen. Het maakt niet uit of het nu voor de beloften of het A-elftal is. Niet iedereen krijgt zo'n kans uiteraard om te debuteren tegen Manchester United. Dat hebben mijn ploegmaats vandaag al vaak gezegd. Hopelijk kan ik nog veel laten zien. Ik blijf me 100% geven en dan zie ik wel wat de coach doet. Voor de wedstrijd zei Clement ook dat hij alles op zich zou pakken, mocht er iets verkeerd lopen. Dat gaf ook een extra boost", besloot De Cuyper.