Clement laakt wedstrijdleiding na gelijkspel: Het was een duidelijke penalty

Clement laakt wedstrijdleiding na gelijkspel: "Het was een duidelijke penalty"

20-02-2020 22:09 Laatste update: 22:19
35

Club Brugge heeft niet kunnen stunten tegen Manchester United. De ploeg van Philippe Clement bleef steken op 1-1 en moet volgende week serieus aan de bak om de kwalificatie te bewerkstelligen. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion kon echter anders verlopen als Blauw-Zwart in de aanvangsfase een penalty had gekregen.

Emmanuel Dennis ging op wandel in de zestien van United en werd neergemaaid door doelman Sergio Romero, maar de bal ging niet op de stip. Ook de VAR greep niet in. Een grote fout volgens Philippe Clement. "Het was een duidelijke strafschop als je naar de beelden kijkt", vertelde de 45-jarige coach op de persconferentie na de match.

"In België is het altijd een rode kaart als je met twee voeten vooruit naar iemand zijn been gaat. Vandaag is dat niet gebeurd. Het is nu zo. Als je wil winnen tegen Manchester United, dan moeten alle omstandigheden meezitten", vervolgde Clement, die uiteindelijk wel tevreden was met het resultaat. "Ik ben fier op de spelers en op de fans. Het was een mooie avond. Ik ben blij met wat onze jonkies vandaag hebben laten zien. Alleen is dit een beter resultaat voor Manchester dan voor ons."