Club Brugge kan sterke helft niet verzilveren, United pakt punt in Jan Breydel

Club Brugge kan sterke helft niet verzilveren, United pakt punt in Jan Breydel

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 20:41do 20-02-2020 om 20:41

Club Brugge heeft zich opnieuw getoond in Europa. Toch werd het daar tegen Manchester United karrig voor beloond. Blauw-Zwart moest tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. Eén foute inworp kwam Club Brugge donderdag in de Europa League duur te staan.

Bij Club Brugge stond er geen grote verrassing in de basis. Jongeling De Cuyper maakte zijn debuut in de Europa League. Dat alles te maken door de afwezigheid van Vormer. De Nederlander gaf zelf aan niet volledig klaar te zijn voor de match tegen Manchester United. Vanaken was ook twijfelachtig, maar de Gouden Schoen begon wel tegen de Engelsen, die niet met een sterktste elftal aan de aftrap verschenen.

Al snel pakte Club Brugge de wedstrijd in handen. Via Dennis, De Cuyper en Rits dreigde Blauw-Zwart al in de openingsfase. Club Brugge was ook baas, maar had wel een goede Mignolet nodig om Pereira van de 0-1 te houden. Een minuut na zijn goede redding nam Mignolet opnieuw een glansrol op zich. De doelman verstuurde een diepe bal. Dennis won het duel en profiteerde optimaal van een fout van Romero. De vervanger van De Geo dook op in niemandsland en zag een lob van Dennis over zich in doel verdwijnen.

Na de openingsgoal hield Club Brugge eenvoudig stand. Het had meer aansprak op de 2-0 dan Manchester United op de 1-1. Toch kwam de gelijkmaker ongelukkig op het bord. De Cuyper mocht ingooien en deed dat richting het midden. Mechele schatte de fase fout in en Martial sloeg genadeloos toe. De Fransman kwam oog in oog met Mignolet en klaarde de klus voor de bezoekers. Even later had Martial ook de 1-2 aan de voet, maar de paal redde Club Brugge.

Hoe boeiend de eerste helft was, zo tegenvallend was het spel na de rust. Tempo was er nog amper in het Jan Breydelstadion. Club Brugge vond haar tweede adem niet en Manchester United was al tevreden met haar uitdoelpunt. Als Club Brugge dan toch eens wat druk zette, was er nog de scheidsrechter om haast elk duel af te fluiten in het voordeel van Manchester United. Op een kwartier van het einde kreeg Kossounou nog dé kans op de winnende goal, maar hij kraakte zijn schot. De slotfase was voor United en dat alles te maken met de inbreng van Bruno Fernandes; maar ook na de inbreng van de Portugees bleef de 1-1 op het bord staan.

Op 27 februari staat de terugmatch op het programma. Hopelijk baalt Blauw-Zwart dan niet te fel dat het donderdag de kans liet liggen om Manchester United over de knie te leggen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie haalt de volgende ronde?

(132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws