Club Brugge krijgt geen hulp van de VAR in Europa: Dat was een penalty

Club Brugge krijgt geen hulp van de VAR in Europa: "Dat was een penalty"

20-02-2020 20:10 Laatste update: 20:14
20

Club Brugge heeft het geluk niet aan zijn kant in zijn heenwedstrijd in de 1/16 finales van de Europa League tegen Manchester United. De ploeg van Philippe Clement ging rusten met 1-1 na geblunder in de defensie, maar het scoreverloop kon er anders uitzien als Blauw-Zwart in de aanvangfase een penalty had gekregen.

Emmanuel Dennis dribbelde zich een weg naar de Engelse goal, maar werd neergemaaid door Sergio Romero. De wedstrijdleiding besloot niet in te grijpen, en de VAR was ook nergens te bespeuren. Volgens Frank Boeckx, doelman bij Anderlecht en donderdagavond analist tijdens de match bij Sporza, zag een penalty.

"Als die bal binnen ging, kan je nog voordeel geven. Maar hij gaat vol door op zijn scheenbeen. Het was dus een penalty. Wel geen rode kaar, want bij een keeper geven ze geen dubbele sanctie meer", stelt Boeckx, die wordt bijgetreden door zijn collega Wesley Sonck. "Als je de herhaling ziet, kan je je toch ook afvragen of dit geen rode kaart was. Bovendien is er een VAR in de Europa League. Waar zitten die mensen? Dit is 100 procent penalty", aldus de ex-spits van KRC Genk.

Ook op de sociale media vonden veel supporters dat Club Brugge een penalty moest krijgen: