Clement licht verrassende keuze toe: Een jonge gast met veel potentieel

Clement licht verrassende keuze toe: "Een jonge gast met veel potentieel"

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 18:58do 20-02-2020 om 18:58

Club Brugge speelt donderdagavond zijn heenwedstrijd in de 1/16 finales van de Europa League op eigen veld tegen Manchester United. Coach Philippe Clement pakte uit met een verrassende keuze in zijn basisploeg: Maxim De Cuyper krijgt zijn kans op links.

De 19-jarige Belg krijgt de voorkeur op Federico Ricca en Eduard Sobol, die allebei op de bank starten. "Hij is een jonge gast met veel potentieel", verklaarde Clement zijn beslissing voor de camera van Sporza. "Hij moet nog stappen zetten en vooral krachtiger worden, maar hij heeft een goede voorzet en vrije trap. Hij zal goede en minder goede dingen laten zien, maar dat laatste is niet erg."

Club Brugge moet proberen om op eigen veld een goede uitgangspositie afdwingen tegen de Engelse topper. Gelooft Clement in de kansen van zijn ploeg? "Ik ben positief. We gaan ervoor, maar de realiteit blijft dat dat United op Chelsea is gaan winnen en ook tegen Liverpool punten pakte. Het is en blijft gewoon een goede ploeg. Wij weten wat onze plaats is binnen Europa, maar dit is wel een geweldige ervaring voor mijn jongens", besloot de trainer van Blauw-Zwart.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws