Anderlecht-talent geraakt achterop: ‘Hij is ingehaald door Doku’

Anderlecht-talent geraakt achterop: ‘Hij is ingehaald door Doku’

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 13:23do 20-02-2020 om 13:23

Francis Amuzu kan vooralsnog geen potten breken bij RSC Anderlecht. Het Nieuwsblad ziet dat het talent achter geraakt. De jongere Jérémy Doku staat inmiddels al verder.

‘Dit seizoen zou de manier van voetballen van paars-wit uitstekend moeten passen bij de kwaliteiten van Amuzu, maar het wil nog niet lukken. Meestal komt hij tekort bij de laatste pass en het afwerken, maar vorige week in Mechelen waren ál zijn keuzes slecht’, klinkt het.

Amuzu zit in een dip. ‘Dat de kopjes snel naar beneden gaan bij Anderlecht is al vaker gezegd, maar de flankaanvaller leek Achter de Kazerne letterlijk naar de grond te lopen turen in plaats van naar voren. De laatste weken start Ciske weer elke keer, tevoren belandde hij enkele maanden op de bank.’

Inmiddels staat Doku al verder dan Amuzu. ‘Hoe dan ook moet Amuzu vaststellen dat de drie jaar jongere Jérémy Doku hem voorbij is. Die laatste wint vijftig procent meer van zijn duels en doet acht geslaagde dribbels per wedstrijd tegenover de drie van Amuzu.’

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Vind jij dit ook?

(395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws