Het is jammer dat ik niet meer kan uitkomen voor de Rode Duivels

"Het is jammer dat ik niet meer kan uitkomen voor de Rode Duivels"

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 12:36do 20-02-2020 om 12:36

Clinton Mata is de laatste maanden heel goed bezig met Club Brugge. Roberto Martinez hoeft hem echter niet te bellen, want Mata kan niet meer spelen voor België.

Mata heeft al officiële interlands gespeeld met Angola en kan dus niet meer overschakelen. "Het is jammer, ja, dat ik niet meer voor de Rode Duivels kan uitkomen", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Het is één van de grootste ploegen in Europa en in het systeem van Martínez had ik een meerwaarde kunnen betekenen.
Als ik er te veel over nadenk, ga ik mijn hoofd hier tegen de muur slaan."

Mata had in dat geval een nog grotere carrière kunnen hebben. "Je bent een internationale ster, hé, als Rode Duivel - op je cv weegt dat door. Het is ook altijd een kinderdroom geweest om een EK en WK te spelen. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Simpelweg omdat er destijds niet te kiezen viel."

Bovendien speelt Mata vaak niet mee bij Angola. "Dat ik in al die jaren nog maar een paar interlands voor Angola heb gespeeld, komt omdat ik me wil concentreren op mijn club. Het bestuur hier betaalt mijn loon - ik wil me elders niet blesseren. Bovendien: we zijn aan iets groots bezig. Stel je voor dat we kampioen worden, de beker winnen én Manchester United uitschakelen: dan schrijf je echt geschiedenis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Mata een selectie krijgen als dat kon?

Ja
77%
Nee
23%
(321 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws