Leganés is verbolgen: 'Er heeft een oneerlijke regeling plaatsgevonden'

Leganés is verbolgen: 'Er heeft een oneerlijke regeling plaatsgevonden'

20-02-2020 12:14
7

Vanuit Leganés is verbolgen gereageerd op de transfer van Martin Braithwaite naar FC Barcelona. De voorzitter van Leganés, Martín Ortega, doet zijn beklag over de getroffen regeling voor de Catalanen en eist de mogelijkheid om óók een nieuwe speler te contracteren.

Barcelona kreeg afgelopen week vanuit de Spaanse bond de mogelijkheid voorgeschoteld om een binnenlandse transfer te doen. Dit naar aanleiding van de langdurige blessure van Ousmane Dembélé. De Catalanen hebben besloten om de ontsnappingsclausule van Braithwaite te activeren, waardoor Leganés kansloos vanaf de zijlijn toe moet kijken hoe hun speler tijdens het seizoen de deur achter zich dichttrekt. Directeur Ortega spreekt van een 'oneerlijk situatie' en is niet te spreken over de gang van zaken.

De beslissing van de Spaanse bond kreeg eerder al met de nodige discussie te maken in Spanje en nu Braithwaite is vertrokken gaat de directeur op zijn strepen staan. "We zien dat er een oneerlijke regeling heeft plaatsgevonden, waar Barcelona van heeft geprofiteerd. Leganés is hierdoor het kind van de rekening", briest hij op een persconferentie.

De nummer negentien van de Primera Division hoopt nu de mogelijkheid te krijgen om ook actie te mogen ondernemen. Men wil graag een vervanger voor Braithwaite aantrekken en hoopt op medewerking van de Spaanse bond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie