OFFICIEEL: FC Barcelona kondigt Braithwaite aan als nieuwe spits

OFFICIEEL: FC Barcelona kondigt Braithwaite aan als nieuwe spits

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 11:30do 20-02-2020 om 11:30

FC Barcelona heeft eindelijk zijn gewenste versterking in de aanval binnen. De club maakt melding van de komst van Martin Braithwaite van Léganes.

Martin Braithwaite is speler van FC Barcelona. De Catalanen kregen van de Spaanse bond toestemming om een binnenlandse transfer buiten de transferperiode door te voeren naar aanleiding van de zware blessure bij Ousmane Dembélé. Leganés is uiteindelijk het kind van de rekening geworden, want de Catalaanse grootmacht heeft de ontsnappingsclausule van achttien miljoen euro geactiveerd, waardoor Braitwaite de vrijheid heeft gekregen om een contract te ondertekenen in het Camp Nou.

De Deense international heeft een contract tot 2024 ondertekend in Barcelona en de club van Quique Setién heeft de ontsnappingsclausule bepaald op driehonderd miljoen euro. Braithwaite speelde eerder voor Esjbjerg fB, Toulouse, Middlesbrough en Bordeaux en nu komt hij dus over van Leganés, waar hij tien doelpunten in 43 competitiewedstrijden heeft weten te produceren. Op de clubsite van Barcelona spreekt men van 'een extreem hard-werkende, toegewijde speler, die overal in de aanval uit de voeten kan.' Daarnaast concludeert men dat hij 'prachtig is in de korte combinatie en hoofdpijn bezorgt aan elke defensie die hem tegenkomt.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws