Ik zie Antwerp op het einde van de rit nog in de boot stappen

"Ik zie Antwerp op het einde van de rit nog in de boot stappen"

20-02-2020 10:45 Laatste update: 10:47
9

Eleven Sports heeft dan toch een akkoord met KAA Gent kunnen vinden in de onderhandelingen rond het mediacontract. Nu moet enkel Antwerp nog aan boord worden gehaald. Volgens Gent-voorzitter Ivan De Witte zal dat ook lukken.

"Ik ben ook voorzitter geweest van de Pro League en heb tweemaal zo’n situatie meegemaakt", vertelt hij aan Sporza. "Ik herinner me hoe Standard de vorige keer ook pas twee uur voor de finale algemene vergadering zijn kar heeft gekeerd. Dus we kunnen tot de laatste moment nog wel een oplossing verwachten.”

Antwerp laat zeker niet over zich heen lopen. "De financiële factor ligt uiteraard gevoelig, maar misschien zijn er nog andere elementen die een rol kunnen spelen. Ik ken Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio als harde onderhandelaars, maar aan het einde van de rit zie ik ze nog wel mee in de boot stappen."

Antwerp klaagt vooral de verdeelsleutel aan, want ze worden nog als kleine club gerekend. Daardoor strijken ze maar 4,7 miljoen euro op, terwijl Club Brugge bijvoorbeeld 11,2 miljoen euro krijgt. Een veel te grote kloof, vinden ze bij Antwerp.