Vandenbempt geeft Club Brugge en KAA Gent hoop: Dan zijn er kansen

Vandenbempt geeft Club Brugge en KAA Gent hoop: "Dan zijn er kansen"

20-02-2020 10:15
3

Club Brugge en KAA Gent treden donderdagavond aan in de Europa League. Volgens Peter Vandenbempt maken beide ploegen een mooie kans, want de Belgische competitie is de laatste jaren sterker geworden.

Bovendien zijn tegenstanders Manchester United en AS Roma geen absolute toppers meer. "Hun naam is groter dan het niveau dat ze tegenwoordig halen. Als Man Utd slecht speelt, zoals het in de eigen competitie vaak doet tegen kleinere clubs, dan zijn er kansen, en hetzelfde geldt voor AA Gent", benadrukt hij bij Knack.

"De tijd dat we met een telraam naar dat soort wedstrijden trokken, ligt achter ons. Ik verwacht geen pandoering, al lijkt het me duidelijk dat de Belgen geen favoriet zijn. De tegenstander moet een offday kennen.

Ook Geert De Vlieger koestert hoop voor die wedstrijden. "Club beleeft hoogtijdagen, en Manchester United heeft in de Premier League maar de helft van de punten van leider Liverpool. AA Gent doet denken aan het team dat onder Vanhaezebrouck stuntte in Europa. Je mag de hoop koesteren dat de Belgen die grotere teams uitschakelen, al zou ik er toch niet op wedden."