Mata voelt zich 'afgewerkt' bij Club Brugge: Nooit eerder haalde ik dit niveau

Mata voelt zich 'afgewerkt' bij Club Brugge: "Nooit eerder haalde ik dit niveau"

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 09:30do 20-02-2020 om 09:30

Clinton Mata (27) komt de laatste twee seizoenen helemaal tot ontbolstering bij Club Brugge. De Angolese Belg voetbalde eerder al bij Sporting Charleroi en KRC Genk, maar bij Blauw-Zwart speelde de rechtsachter zich al in de kijker van verschillende scouts.

Ivan Leko, vorig seizoen nog aan het roer bij Club Brugge, liet optekenen dat Mata perfect zou passen in de Premier League. "Het flatteert me als Leko zegt dat ik de kwaliteiten heb om in de Premier League te spelen. Of ik er klaar voor ben? Dat kan je nooit zeggen”, opent Mata in Het Laatste Nieuws.

Volgens Mata maakte hij de voorbije twee seizoen wel een metamorfose door, waardoor hij volwassener werd op het veld. "Wat ik wel voel, is dat ik nu meer 'afgewerkt' ben dan vorig jaar. Ik ben completer geworden onder Clement. Nooit eerder haalde ik dit niveau, was ik zo constant."

Bundesliga
"Trouwens, de competitie waar ik het meeste naar kijk, is de Bundesliga. De Premier League is spectaculairder, maar daar spelen bepaalde ploegen minder mooi en tactisch minder sterk. Terwijl je in de Bundesliga alles hebt. Als je naar Dortmund tegen pakweg Leverkusen kijkt, dan gaat dat van box to box, met mooi voetbal én een hoge snelheid", besluit Mata.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt Mata volgend seizoen nog bij Club Brugge?

Ja
51%
Nee
49%
(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws