Atalanta in kolkend San Siro naar grote zege tegen Valencia

Atalanta in kolkend San Siro naar grote zege tegen Valencia

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 22:56wo 19-02-2020 om 22:56

Een ontketend Atalanta heeft een grote streep door de aspiraties Valencia gezet. Aan de hand van een weergaloze Hans Hateboer zette men alvast anderhalf been in de kwartfinales: 4-1. Bij de Italianen bleef Timothy Castagne heel de match op de bank, Ruslan Malinovskyi viel in de tweede helft in.

Na een klein kwartier spelen was het raak voor de aanvallende Italianen. Papu Gomez vond Hateboer en de Nederlander wist Jaume Domenech te verschalken. Ferran Torres raakte aan de andere kant de paal. Vlak voor rust was het Josip Ilicic, een van de smaakmakers aan Italiaanse zijde, die met een héérlijke goal de score verdubbelde.

Na de thee ging Atalanta vrolijk verder met waar het gebleven was: aanvallen en het scoren van mooie doelpunten. Na iets meer dan tien minuten spelen was Remu Freuler het feestvarken. De Zwitser schoot met een heerlijke krul de derde treffer op het bord. Zes minuten later maakte Hateboer ogenschijnlijk een eind aan de Spaanse dromen. De Nederlander tekende na een fraaie rush voor zijn tweede treffer van de avond en de vierde van Atalanta.

Niets leek een perfecte avond in de weg te staan voor Atalanta, dat zich met anderhalf been in de kwartfinale van het miljoenenbal kon wanen na de tweede Nederlandse treffer. Toch wist Denis Cheryshev het laatste sprankje hoop voor Valencia te realiseren. De Rus stond koud in het veld, toen hij de laatste strohalm wist te pakken voor de club uit de sinaasappelstad: 4-1. Door de belangrijke uittreffer mogen de Spanjaarden nog een sprankje hoop houden op een sensationele ommekeer in het Mestalla.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws