Diatta legt mindere vorm Club Brugge uit: “Op alle mogelijke manieren”

Diatta legt mindere vorm Club Brugge uit: “Op alle mogelijke manieren”

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 23:27wo 19-02-2020 om 23:27

Krépin Diatta zal er niet bij zijn in de heenwedstrijd van de Europa League tegen Manchester United. Club Brugge zit ook in een mindere periode. Diatta laat zich tegenover Sport/Voetbalmagazine uit over Blauw-Zwart.

Club Brugge wint moeizamer. “Wat ze tegenwoordig vooral doen, is ons beletten om te voetballen. Op alle mogelijke manieren: door te verdedigen, door duels aan te gaan, door strijd uit te lokken. Daarop moeten we antwoorden. Wij weten nu: als zij beginnen uit te delen, antwoorden we”, vertelt Diatta.

Club Brugge probeert de duels te vermijden. “Dat proberen we. Als we de bal hebben, proberen we nog steeds te voetballen, maar als het anders moet, kunnen we dat ook. Wij kunnen ook agressief zijn om een bal te veroveren. Dit kampioenschap gaan we nooit winnen door alleen op onze technische kwaliteiten te rekenen. Daarvoor is het te hard, te fysiek. Je wordt slechts kampioen door aan alle criteria te beantwoorden.”

Arbiters
In de Play-Offs moeten de refs ingrpijep, vindt Diatta. “Daar ligt een taak voor de refs, vind ik. Zij bepalen. In Luik ben ik op een gegeven moment naar de scheidsrechter gestapt, met de vraag om er wat aan te doen. Waren we gekomen om te voetballen of ging het om een partijtje rugby? Het veld was al dramatisch en dan kreeg je er elke keer nog wat stampen bovenop.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Diatta hier gelijk?

(327 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws