Standard-speler krijgt veel lof: “Zo lopen er in België niet veel rond”

Standard-speler krijgt veel lof: “Zo lopen er in België niet veel rond”

19-02-2020 21:28 Laatste update: 21:46

Felipe Avenatti moet nog losbarsten bij Standard Luik, maar ex-ploegmakker van KV Kortrijk en aanvoerder van De Kerels Hannes Van der Bruggen is lovend over de aanvaller van de Rouches.

“Eigenlijk is Felipe best wel een complete voetballer”, begint Van der Bruggen tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Heel technisch voor zijn grootte, mooie balbehandeling, zuivere baltoets, goed kopspel. Hij is niet de snelste, je moet hem niet in de diepte aanspelen, en zoals dat voor wel meer spitsen geldt, is jagen op verdedigers niet het liefste wat hij doet.”

“Maar aan de bal was hij nuttig voor de ploeg”, vervolgt de middenvelder. “Op zijn best is hij als hij kan kaatsen op de middenvelders, wij de bal dan naar de zijkant spelen en hij in de box opduikt om daar de voorzet te benutten. Ik vind hem echt een goeie centrumspits. Zo lopen er in België niet veel rond.”

“Maar hij moet zich goed in zijn vel voelen om te kunnen presteren. Hij is een timide jongen die moet voelen dat een trainer in hem gelooft. Bij een topclub als Standard is er meer concurrentie, maar ik denk wel dat hij daarmee om kan. Uiteindelijk is hij er bij ons toch ook doorgekomen”, aldus Van der Bruggen.