Mignolet klaar voor Manchester United: Europees spelen is een verademing

Mignolet klaar voor Manchester United: "Europees spelen is een verademing"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 20:45wo 19-02-2020 om 20:45

Simon Mignolet wil zich donderdag bewijzen tegen Manchester United. Als ex-doelman van Liverpool kent hij het Engelse voetbal natuurlijk goed. Hij kijkt dan ook uit naar de match.

"Het is leuk om nog eens tegen een Engelse tegenstander te keepen, maar dat geldt voor de ganse groep", vertelt hij bij Gazet Van Antwerpen. "Voor ons is dit een mooie uitdaging. Onze jongens kijken ernaar uit, want Manchester United zal zich niet volledig ingraven en instellen op ons. Daarom is het een verademing om nog een wedstrijd te spelen in Europa."

Club zal zeker geen muur moeten slopen in die partij. "Het wordt gewoon een compleet ander match dan dat we in België gewoon zijn. Dit is ook een totaal ander gegeven dan de Champions League. Toen moesten we telkens proberen punten sprokkelen, nu moeten we de klus klaren in twee wedstrijden."

Mignolet start sowieso als underdog. "Of ze ons kunnen onderschatten? Geen idee. We weten niet met welke ploeg ze op het veld zullen staan. Ze kunnen kiezen uit 25 à 30 sterke spelers. Maar alleszins zal er een héél sterk elftal aan de aftrap staan. Zijn zijn favoriet, maar wij hebben getoond tegen Real Madrid, PSG en Galatasaray dat we ons kunnen meten met zo’n namen."

In goede doen
"Het is belangrijk dat we een goede heenmatch spelen om dan een finale op Old Trafford af te werken", gaat Mignolet verder. "We gaan dat doen vanuit een goede organisatie, maar toch met de wil om te scoren. Ondanks dat United vaak met verschillende namen speelt, is hun wedstrijdplan meestal wel vergelijkbaar. We hebben ze goed geanalyseerd en weten hoe ze spelen. Laatst gingen ze nog 0-2 winnen op Chelsea: dan ben je gewoon in goede doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws