Revolutie in de buitenspelregel? Vergadering om aanvallers te belonen

Revolutie in de buitenspelregel? Vergadering om aanvallers te belonen

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 15:55wo 19-02-2020 om 15:55

Steeds meer mensen keren zich tegen de VAR, waarbij buitenspelsituaties op de millimeter na worden nagekeken. Voormalig Arsenal-manager Arsène Wenger gaf al aan dat de buitenspelregel op de schop moet, Marco van Basten is het roerend met hem eens.

Op 29 februari vergadert de FIFA over een grondige aanpassing van de buitenspelregel, naar verwachting kunnen eventuele veranderingen pas vanaf volgend seizoen doorgevoerd worden. Het gaat er hierbij om dat wanneer een lichaamsdeel waarmee een doelpunt gemaakt kan worden op gelijke hoogte of achter de laatste verdediger staat, het geen buitenspel is. De speler moet overduidelijk tussen de laatste speler en doelman staan. Zo wil de FIFA tegengaan dat spelers met bijvoorbeeld hun oksel buitenspel staan.

"Ik pleitte hier een paar jaar geleden al voor",vertelt Van Basten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is niet zo dat je alle discussies oplost. Feitelijk schuif je de buitenspellijn iets naar achteren, meer in het voordeel van de aanvaller. De discussie kan in theorie nog steeds om millimeters verschil gaan. Maar je voorkomt wél dat veel doelpunten volkomen onnodig worden afgekeurd. Voor het publiek en de spelers is dit veel beter", is Van Basten tevreden over de mogelijke veranderingen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws