Schrijnende verhalen bij Lokeren: 'Hij zal dat nu uit eigen zak moeten ophoesten'

Schrijnende verhalen bij Lokeren: 'Hij zal dat nu uit eigen zak moeten ophoesten'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 15:34wo 19-02-2020 om 15:34

Sporting Lokeren heeft nog zo'n 48 uur om vers kapitaal te vinden, anders hangt het voortbestaan van de club aan een zijden draadje. Voor de spelers is de huidige situatie natuurlijk niet al te prettig, al valt de schade voor sommigen nog mee voorlopig.

Het Laatste Nieuws geeft een inkijk in de financiële malaise bij Lokeren. De spelerskern zou momenteel één maandloon niet ontvangen hebben. Bij een zevental spelers loopt de schade echter hoger op. Zij kregen tot op heden ook hun tekenpremie nog niet. In de voetbalwereld is dat bedrag vaak aanzienlijk, bewijst het 'schrijnende verhaal' dat HLN vertelt om de huidige situatie te schetsen.

Een niet nader genoemde speler wilde vorige zomer koste wat kost naar Lokeren. Zijn vorige club deed echter moeilijk, waarop de speler in kwestie een regeling trof. De helft van het tekengeld dat hij zou ontvangen van Lokeren, liefst 100.000 euro in totaal, wilde de speler overmaken naar zijn oude club. Het ging met andere woorden om 50.000 euro. Zijn vorige werkgever ging akkoord met die voorwaarde.

Eén probleem: tot op heden heeft de desbetreffende speler zijn tekenpremie nog steeds niet ontvangen van Lokeren. Daardoor komt hij nu dus zelf in financieel nauwe schoentjes. De speler heeft nog tot eind volgende maand om het bedrag te betalen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws