Clement: Om Manchester United uit te schakelen, heb je écht een mirakel nodig

Clement: "Om Manchester United uit te schakelen, heb je écht een mirakel nodig"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 15:03wo 19-02-2020 om 15:03

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 15:17wo 19-02-2020 om 15:17

Nog één keer slapen en Club Brugge werkt haar volgende topaffiche van het seizoen af. Nadat eerder onder meer Paris Saint-Germain en Real Madrid al naar Jan Breydel afzakten, is het donderdag de beurt aan Manchester United in de zestiende finales van de Europa League. Dat Man U een 'gevallen grootmacht' is, zoals her en der beweerd wordt, wil Philippe Clement niet gezegd hebben.

"Om Manchester United uit te schakelen, heb je écht een echt mirakel nodig", liet Clement zich ontvallen op zijn persconferentie. Nochtans kan Club volgens sommigen geen beter moment bedenken om Man U te treffen. "Mensen die dat denken, hebben niet naar de recente geschiedenis gekeken. Akkoord, United heeft een moeilijk seizoen. Maar ze wonnen op Manchester City en Chelsea en snoepten punten af van Liverpool. Er zit heel veel kwaliteit in hun groep", legt de trainer de bal in het Engelse kamp.

Dat betekent echter niet dat Clement zijn troepen kansloos acht, integendeel. "Je hebt Europese jaren waarin je een mirakel verricht", wakkert hij het geloof wat aan. "We gaan ons uiteraard volledig smijten. Dit zijn twee wedstrijden waarin we niks te verliezen hebben. Veel jongens kijken ernaar uit. Matchen als deze bezorgen mijn spelers energie."

Club Brugge zal het tegen Manchester United wel zonder sterkhouder Krépin Diatta moeten doen. De Senegalees is niet opgenomen in de wedstrijdselectie vanwege een blessure.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoeveel procent kans geef jij Club om Man United uit te schakelen?

(163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws