City niet akkoord met UEFA-straf: 'Leger van zwaarst denkbare advocaten formeren'

City niet akkoord met UEFA-straf: 'Leger van zwaarst denkbare advocaten formeren'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 14:14wo 19-02-2020 om 14:14

Voor Manchester City dreigen er twee jaren zonder Champions League-voetbal aan te komen na de beslissing van de UEFA om de club naar aanleiding van overtreding van de Financial Fair Play-regels uit te sluiten. City is echter niet van plan zich hierbij neer te leggen.

De Engelse club is al druk bezig een team samen te stellen om de straf aan te vechten en gaat er dus zeker niet mee akkoord. "Onder geen enkel beding. Integendeel zelfs. Het gaat een leger van de zwaarst denkbare advocaten en juristen formeren", stelt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. "City heeft al aangekondigd in beroep te gaan bij het internationale sporttribunaal CAS."

De rol van eigenaar Mansour bin Zayed Al Nahyan een grote rol gaat spelen tijdens de behandeling van de casus. "Niemand moet er raar van staan te kijken als eigenaar Mansour bin Zayed Al Nahyan en zijn familie nog wat verder gaan dan dat hoger beroep alleen. Dit zijn niet alleen onbegrensd rijke miljardairs, dit zijn mensen die al decennialang de totaalmacht hebben in de Verenigde Arabische Emiraten en Abu Dhabi."

Wereldtournee
Er bestaat volgens Mossou een reële kans dat City de aanval opent op andere Europese topclubs. "Om aan te tonen dat de UEFA met twee maten meet. Wellicht tuigt City de komende twee jaar wel een grootse internationale wereldtournee op over verschillende continenten, nog lucratiever dan de Champions League. Als een signaal dat topclubs best zonder de UEFA kunnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws