'Ten Hag hoog op lijstje Borussia Dortmund, ook Van Bommel in beeld'

'Ten Hag hoog op lijstje Borussia Dortmund, ook Van Bommel in beeld'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 12:45wo 19-02-2020 om 12:45

Opvallend nieuws uit Duitsland: Erik ten Hag en Mark van Bommel zijn in beeld om Lucien Favre op te volgen bij Borussia Dortmund. De club is ondanks de derde plaats in de Bundesliga en de 2-1 overwinning op Paris Saint-Germain naar verluidt niet tevreden met de Zwitserse trainer.

Dat meldt SPORT BILD. Matthias Sammer is namens Dortmund op zoek naar potentiële opvolgers en Ten Hag en Van Bommel staan hoog op het lijstje. Sammer, die Dortmund als adviseur helpt, is zeer gecharmeerd van de coach van Ajax. Zo wilde hij hem in 2010 al binnenhalen als coach voor Jong Duitsland. 

Volgens BILD is het contact tussen Sammer en Ten Hag nog steeds uitstekend, hetgeen een overstap bespreekbaar lijkt te maken. Favre is sinds de zomer van 2018 coach van Dortmund, waar hij het overnam van Peter Stöger. Die nam het een aantal maanden daarvoor over van Peter Bosz.

Mocht de interesse in Ten Hag uiteindelijk op niets uitlopen, is ook voormalig PSV-trainer Van Bommel een kandidaat. Die werd eerder dit seizoen al gelinkt aan Hertha BSC, waar Jürgen Klinsmann vorige week vertrok.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws