Bodart krijgt lof: Kan carrière van tien jaar in het buitenland maken

Bodart krijgt lof: "Kan carrière van tien jaar in het buitenland maken"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 11:27wo 19-02-2020 om 11:27

Arnaud Bodart doet het voortreffelijk bij Standard. Philippe Vande Walle voorspelt een toekomst in het buitenland voor de goalie.

De voormalige keeperstrainer van Standard, kan worden beschouwd als de ontdekker van Bodart. "Ik mag het misschien niet op deze manier zeggen, maar ik ontdekte hem toen ik nog voor Standard werkte", citeert Sporza Vande Walle. "Ik ging af en toe naar de jeugd kijken en zag dat hij potentieel had."

Bodart brak dit seizoen door in Luik, een stap hogerop is nog niet voor meteen, maar komt er ooit wel. "Hij zal zijn plek als nummer één bij Standard wel behouden, maar op termijn zie ik hem wel naar het buitenland vertrekken." Die verhuis zal echter niet voor meteen zijn. "Ik spreek vaak met hem en raad hem aan om nog drie of vier seizoen bij Standard te spelen. Daarna kan hij nog steeds een carrière van tien jaar in het buitenland maken."

De Standard supporters moeten zich alvast geen zorgen maken dat Bodart begint te zweven. "Zijn kopje staat stevig op zijn schouders", aldus Vande Walle. "Hij is geduldig en zal geen stappen overslaan. Hij weet wat hij wil, maar heeft niet de uitstraling van een vedette, en dat hoeft ook niet. Kijk maar naar Ter Stegen, die is ook heel sober en efficiënt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Bodart ooit terecht bij een Europese topclub?

(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws