Wenger en FIFA willen buitenspelregel radicaal veranderen: 'Geen millimeters meer'

Wenger en FIFA willen buitenspelregel radicaal veranderen: 'Geen millimeters meer'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 11:14wo 19-02-2020 om 11:14

Arsène Wenger wil de buitenspelregel radicaal veranderen. De Fransman, hoofd mondiale voetbalontwikkeling bij de FIFA, pleit voor de 'daylight rule', meldt The Times.

Als het aan Wenger ligt staat een speler niet langer buitenspel als hij zich met een lichaamsdeel waarmee hij kan scoren nog op één lijn bevindt met de verdediger. Een aanvaller moet dus duidelijk tussen de laatste man en de doelman staan. Momenteel is het nog precies andersom: als een speler met een deel van zijn lichaam waarmee hij kan scoren die lijn heeft gepasseerd, is het buitenspel.

Mocht de buitenspelregel op de schop gaan dan is het de grootste verandering in het voetbal sinds de invoering van de terugspeelbal in 1992, meent The Times. De spelregelcommissie behandelt het voorstel op 29 februari. Als het idee wordt goedgekeurd, dan gaat de nieuwe regel in op 1 juni, twaalf dagen voor de start van het EK 2020.

Zeker na de invoering van de VAR zorgt de buitenspelregel vooral in de Premier League voor veel frustratie. "De voetbalfans hebben de grootste problemen met de buitenspelregel", stelt Wenger. "Je kunt een centimeter buitenspel staan, letterlijk met de punt van de neus. Het is tijd om dit te veranderen, zodat je niet meer over millimeters hoeft te praten."

Onderstaande gevallen met Giroud en Firmino zouden straks dus geen buitenspel meer zijn als het aan Wenger ligt:

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws