'Manchester City furieus: Europese rivalen drongen bij UEFA aan op zware straf'

'Manchester City furieus: Europese rivalen drongen bij UEFA aan op zware straf'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 10:47wo 19-02-2020 om 10:47

Manchester City is furieus op Europese rivalen als Real Madrid en Bayern München. De Spaanse en Duitse grootmacht zouden bij de UEFA hebben aangedrongen op een straf voor The Citizens, zo meldt een bron binnen die club aan The Athletic.

De Premier League-topclub werd vorige week hard aangepakt voor het omzeilen van de Financial Fair Play-regels. City mag de komende twee seizoenen niet deelnemen aan Europees voetbal en kreeg daarnaast een boete van dertig miljoen euro.

Volgens The Athletic voerden enkele Europese grootmachten druk uit op de Europese voetbalbond om Manchester City een forse straf op te leggen. Naast Real en Bayern zouden ook de andere Engelse topclubs en Paris Saint-Germain daar een hand in hebben gehad. En dat valt helemaal verkeerd in het Etihad Stadium.

City sjoemelde weliswaar met de sponsorinkomsten, maar is door de vele miljoenen die sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan in de club pompt wel schuldenvrij. Dat kan niet van alle Europese rivalen worden gezegd, zoals stadgenoot Manchester United.

Manchester City kondigde al aan naar het sporttribunaal CAS te stappen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws