Megaschorsing voor Franse voetballer na beet in geslachtsdeel tegenstander

Megaschorsing voor Franse voetballer na beet in geslachtsdeel tegenstander

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 09:48wo 19-02-2020 om 09:48

Een amateurvoetballer uit Frankrijk is voor vijf jaar geschorst door de Franse voetbalbond. De speler in kwestie beet zijn tegenstander na de wedstrijd in zijn geslachtsdeel.

Het pijnlijke incident vond plaats tijdens een wedstrijd in de tweede Franse divisie, tussen Terville en Soetrich op 17 november 2019. "Het gebeurde na het duel, in de parkeergarage van het stadion", laat Emmanuel Saling van het voetbaldistrict Mosellan weten in gesprek met Daily Mail. "Er was een woordenwisseling, daarna een vechtpartij en toen ging het van kwaad tot erger. Beide partijen hadden schuld." 

De speler die de pijnlijke beet ontving probeerde de ruzie te sussen. Hij had maar liefst tien hechtingen nodig en moest daardoor vier dagen vrij nemen van zijn werk. Aangezien deze kwestie zo uniek was, moest de Franse tuchtcommissie er een expert bijhalen om een straf te bepalen. Uiteindelijk leverde het de speler in kwestie een schorsing van vijf jaar op. De geblesseerde Terville-speler werd voor zes maanden geschorst.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het was het eerste punt voor Terville dit seizoen, maar door het voorval kreeg de club twee punten in de mindering waardoor het nu op -1 staat. Ook ontving het een boete van 200 euro, omdat de veiligheidseigen niet gewaarborgd konden worden door de thuisclub.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Ligue 1

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws