Standard krijgt boete na het gooien van bekers naar KRC Genk-doelman Coucke

Standard krijgt boete na het gooien van bekers naar KRC Genk-doelman Coucke

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 09:26wo 19-02-2020 om 09:26

Het Nieuwsblad meldt dat Standard Luik een boete van 1.000 euro heeft gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

In de wedstrijd tegen KRC Genk op 19 oktober 2019 gooiden Standard-fans bierbekers naar doelman Gaetan Coucke. Daarvoor krijgen de Rouches een boete. Ook in de match werden er spreekkoren zoals ‘vendu’ en ‘enculé’ richting scheidsrechter Laforge gezongen.

Daarvoor wordt Standard niet gestraft. “Omdat we die beschouwen als een collectieve expressie van een mening. Het recht op vrije mening moet beschermd worden, want het is van onschatbare waarde. Sommige gezangen getuigen inderdaad van weinig smaak, maar over geuren en kleuren valt niet te twisten.”

“We begrijpen ook dat voetbal emotie is, en dat van een club niet verwacht kan worden dat ze elke supporter de mond snoeren”, vertelt de Geschillencommissie. Voor de bekers moet het 1.000 euro betalen. “De veiligheid was op geen enkel moment in het gevaar, maar de match moest een korte tijd onderbroken worden zodat de stadionspeaker zijn werk kon doen. Het normale verloop van de partij was dus wel beïnvloed.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede straf?

(151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws