Neymar boos op PSG: 'Het was niet mijn beslissing, de club maakte de keuze'

Neymar boos op PSG: 'Het was niet mijn beslissing, de club maakte de keuze'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 08:28wo 19-02-2020 om 08:28

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 08:32wo 19-02-2020 om 08:32

Neymar kon zijn stempel dinsdag niet drukken op het spel van Paris Saint-Germain, dat met 2-1 verloor van Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De Braziliaanse ster baalt stevig en haalt uit naar de medische staf van de Franse topclub.

Neymar ontbrak de laatste vier duels vanwege een ribblessure, maar maakte in Duitsland zijn rentree. PSG meende dat de 28-jarige aanvaller na zijn rustperiode volledig fit zou zijn. Dat liep echter net wat anders. Neymar klaagt over een gebrek aan wedstrijdritme. "Het is moeilijk als je vier wedstrijden niet speelt", zegt hij in gesprek met RMC.

"Het was niet mijn beslissing", vervolgt de balende ster. "Het was de club die de keuze maakte, de artsen. We hebben veel gepraat, want ik was het er niet mee eens. Ik wilde spelen, voelde mij goed. Maar de club was bang en nu ben ik degene die lijdt."

Neymar, dit seizoen goed voor zestien goals in negentien duels, snapt wel dat PSG zo voorzichtig met hem omspringt. "Ik begrijp waar de angst van de club vandaan komt, want de afgelopen twee jaar kon ik door blessures niet spelen in de achtste finale", aldus de Braziliaan. "Ik respecteer de beslissing, maar het zou niet zo mogen zijn dat de beslissing voor de speler wordt gemaakt."

"Het was nu heel moeilijk om zo'n intense wedstrijd negentig minuten vol te houden", vervolgt Neymar. "Als ik beter in vorm was, had ik zeker beter gespeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws