Steun voor Doku (Anderlecht): Dat hebben we van Hazard nooit gezien

Steun voor Doku (Anderlecht): "Dat hebben we van Hazard nooit gezien"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 08:00wo 19-02-2020 om 08:00

Jérémy Doku beging een jeugdzonde tegen KV Mechelen. Het 17-jarige toptalent van RSC Anderlecht kreeg naar voor rust een tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Volgens Wim de Coninck moet Doku niet afgebroken worden.

"De laatste weken een gesel voor elke tegenstander. Natuurlijk kreeg hij tonnen aandacht, terecht, maar de vergelijking met Eden Hazard was overdreven. Hem nu met alle zonden van Israël overladen is dat ook. Hij is een speler met een flitsende actie, dito versnelling en net als Eden is hij op zijn best van links komend. Dat zijn de raakpunten", aldus de oud-doelman in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar hij zal nog flink wat boterhammen moeten eten om Eden te benaderen. Geen schande. Wel beter is hij in het terug verdedigen, zijn tomeloze inzet om bij balverlies een tandje bij te steken, werd hem nu fataal en iets te fel aangerekend. Maar de sprint en de tackle om Issa Kaboré terug te halen hebben we van Hazard nooit gezien."

De Coninck verwacht dat Anderlecht nog plezier zal beleven aan de flankaanvaller. "Als hij nooit nog recidiveert, is dit een grote stap in zijn carrière. Zonder de geschorste Doku gaat Anderlecht nog wel moeten uitzoeken van wie het gevaar nu moet komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Doku helemaal doorbreken bij Anderlecht?

(775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws