'Ex-voorzitter Lambrecht kan Lokeren redden van het faillissement'

'Ex-voorzitter Lambrecht kan Lokeren redden van het faillissement'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 07:15wo 19-02-2020 om 07:15

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 07:17wo 19-02-2020 om 07:17

Sporting Lokeren staat op de rand van het faillissement. Voorzitter Louis de Vries moet tegen vrijdag minstens twee miljoen euro ter beschikking hebben. Vindt hij dat geld niet, dan kan de club zowaar weer in handen van Roger Lambrecht komen.

Het Nieuwsblad meldt dat Lambrecht de club voor één euro weer kan overnemen, indien de Vries zijn financiële verplichtingen ten opzichte van de oud-voorzitter niet kan voldoen. Contractueel werd vastgelegd dat Lambrecht dan geen grote afkoopsom hoeft te betalen, ook al betaalde de clan-de Vries enkele schijven af aan de bandenmagnaat.

De vraag is alleen of de 88-jarige Lambrecht zijn Lokeren nogmaals uit het slop haalt. De oud-voorzitter was afgelopen zomer opgelucht dat de verkoop eindelijk afgerond was. Nu lijkt de bandenmagnaat de enige persoon die de club nog kan redden van de (definitieve?) ondergang.

Tot vrijdag
Voorzitter de Vries rekent er op dat er tegen vrijdag een oplossing komt. "We zitten met een aantal mensen rond de tafel die interesse tonen", bevestigt hij. "Verdere details kan en mag ik nu nog niet geven. Maar ik geloof wel in een goede afloop." Naar verluidt staat een groep rond ex-ondervoorzitter Willy Carpentier klaar om Lokeren uit het slop te halen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht jij nog goed nieuws rond Lokeren?

(1933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws