'Licentiecommissie stelt zich vragen over licentie van Anderlecht'

'Licentiecommissie stelt zich vragen over licentie van Anderlecht'

19-02-2020 07:00 Laatste update: 07:22
48

De Licentiecommissie stelt zich vragen bij de licentieaanvraag van RSC Anderlecht. Marc Coucke sprong na de Pro League-vergadering binnen bij licentiemanager Nils Van Brantegem. Daar ontstond een kordate discussie, aldus Het Laatste Nieuws.

Het eerste heikel punt bij Anderlecht is de financiële toestand. 'Enkel clubs waarvan de continuïteit is verzekerd tot het einde van het seizoen 2020-2021, kunnen aanspraak maken op een verlengd verblijf in het profvoetbal. Anderlecht boekte een verlies van 27 miljoen euro en is volgend seizoen allesbehalve zeker van inkomsten uit Europees voetbal', klinkt het.

Verder betwist de Licentiecommissie ook de rol van Wouter Vandenhaute bij Anderlecht. 'Die zou vanaf april aan de slag gaan als extern adviseur van Anderlecht. Hij zal zo de facto één van de sterke figuren bij paars-wit worden. En dat terwijl Vandenhaute ook co-eigenaar van het makelaarsbureau Let's Play is', aldus de krant.

De komende tijd zal de Licentiecommissie moeten nagaan of Vandenhaute weldegelijk een dubbelrol heeft in het Belgische voetbal. Coucke maakt zich alvast geen zorgen. "Er is natuurlijk wat werk aan de winkel, maar 'that's my job'. Ik voorzie geen problemen. Wat Wouter Vandenhaute betreft: da's een absoluut non-issue. Wij beantwoorden perfect aan het reglement."