Fenomeen Haaland bezorgt Dortmund eerste slag tegen matig PSG

Fenomeen Haaland bezorgt Dortmund eerste slag tegen matig PSG

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 22:51di 18-02-2020 om 22:51

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 23:00di 18-02-2020 om 23:00

Borussia Dortmund heeft de eerste slag uitgedeeld in het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain, dankzij twee late treffers van fenomeen Erling Braut Haaland. De Parijzenaars gaven niet thuis en hadden nauwelijks iets in te brengen, maar hadden toch reden tot tevredenheid: Neymar tekende voor de belangrijke uitdoelpunt.

De duurste voetballer ter wereld was onzeker vanwege een blessure, maar kon toch acte de présence geven. Net als de meeste van zijn ploeggenoten was hij nagenoeg onzichtbaar in het duel dat pas laat op gang kwam. Dortmund maakte de betere indruk en werd voor rust een aantal keer dreigend via met name Jadon Sancho en Haaland. Verder dan een aantal plaagstootjes kwam de thuisploeg echter niet.

Ook na rust was er lange tijd sprake van een status quo. Borussia brak twintig minuten voor tijd echter de ban, juist op een moment dat Kylian Mbappé zich nadrukkelijker aan het front begon te melden. Achraf Hakimi gaf voor, het schot van Raphaël Guerreiro werd gekraakt en Haaland nam de rebound voor zijn rekening: 1-0.

De beer was direct los in Dortmund: PSG had vijf minuten nodig om van de schrik te bekomen. Mbappé worstelde zich op rechts voorbij een aantal tegenstanders, hield het overzicht en liet de 1-1 aan de meegelopen Neymar. De reactie van Dortmund was echter nóg sneller: Haaland dook vrijwel direct na de aftrap op in de kop van de zestien meter en verbijsterde alles en iedereen met een genadeloze uithaal.

PSG probeerde na die 2-1 nog te reageren en beide ploegen kregen nog grote scoringskansen: Neymar raakte de buitenkant van de paal, Hakimi schoot in kansrijke positie voorlangs en Thiago Silva kopte in de allerlaatste seconden rakelings over. Bij Borussia Dortmund speelde Witsel de hele wedstrijd, Thorgan Hazard werd gewisseld in de tweede helft. Meunier speelde ook 90 minuten, maar mist de return door een gele kaart.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws