Het stopt niet voor Lokeren: Speler geschorst tot einde reguliere competitie

Het stopt niet voor Lokeren: Speler geschorst tot einde reguliere competitie

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 22:40di 18-02-2020 om 22:40

De malaise bij Sporting Lokeren kent geen einde. Nu moet het ook Giorgi Beridze tot het einde van de reguliere competitie missen door schorsing, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Lokeren verloor met 0-2 tegen Virton en eindigde de wedstrijd met negen spelers. Tracy Mpati en Beridze kregen rood. Beridze trapte in het slot van de match na op speler Glenn Claes. Het kwam achteraf ook nog tot een opstootje. Advocaat Sofie De Groote gaf frustratie en de onzekere situatie van de club als uitleg.

“Maar dat kan geen excuus zijn voor het gedrag. Na de feiten vertoonde Beridze nog haantjesgedrag. Een confrontatie met spelers van Virton werd vermeden door de scheidsrechter”, vond de Geschillencommissie in zijn vonnis. Er werden vier speeldagen schorsing geëist, maar hij krijgt twee effectieve speeldagen.

Zo moet Lokeren het zonder Beridze doen in de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie tegen Roeselare en Beerschot. Tijdens de play-downs kan coach Stijn Vreven opnieuw over Beridze beschikken. Mpati is overigens één speeldag geschorst en mist enkel Roeselare.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws