Standard was tegen KRC Genk weer vintage Preud'homme”

"Standard was tegen KRC Genk weer vintage Preud'homme”

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 22:16di 18-02-2020 om 22:16

Standard Luik won met 1-3 op het veld van KRC Genk. Tijdens Extra Time gaven de analisten hun mening over de topper. Vooral Michel Preud’homme krijgt veel lof.

"Het was een vintage Michel Preud'homme-tactiek", vond Arnar Vidarsson. ”In balverlies vingen ze Genk goed op, maar vooral in balbezit zochten ze goed de ruimtes naast de drie centrale verdedigers. Wat vooral bij een Preud'homme-ploeg hoort, is de passie, grinta en drang naar voren", citeert Sporza.

"Het duo Cimirot-Bastien doet het uitstekend. Zeker Cimirot heeft enorme vooruitgang geboekt in het voetballen. Kuitenbijten deed hij al altijd", ging Peter Vandenbempt verder. "Toen ik daar met Preud’homme over sprak, zei hij me dat ze elke dag pass- en trapoefeningen doen, gewoon basistechniek trainen. In Frankrijk vinden ze dat de normaalste zaak van de wereld, maar in België krijg je dat soms moeilijk uitgelegd."

Mo Messoudi zag op zijn beurt dat de driemansverdediging van Hannes Wolf en KRC Genk faalde. "Vorige week tegen Antwerp heeft dat goed uitgepakt door omstandigheden, maar als je dat vaker wil doen, moet je er goed op trainen. Het was daar duidelijk te vroeg voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws