Wat was het probleem van KAA Gent? “Dat werd er gefluisterd bij de club”

Wat was het probleem van KAA Gent? “Dat werd er gefluisterd bij de club”

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 23:15di 18-02-2020 om 23:15

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 23:17di 18-02-2020 om 23:17

KAA Gent gaat alsnog akkoord met het voetbalcontract. Enkel Antwerp blijft dwarszitten. Stef Wijnants (Sporza) en Dries Bervoet (De Tijd) bespreken tegenover De Tribune de bezwaren van de Buffalo’s.

Wat was nu exact het probleem van KAA Gent met de deal van Eleven Sports? "De bezwaren van AA Gent gingen voornamelijk over Eleven Sports", vertelt Bervoets. “Vanuit AA Gent werd er gefluisterd dat de sportzender al sponsordeals had gesloten met een aantal clubs. Maar dat werd nergens bevestigd."

De Buffalo’s zelf kwamen met een statement dat het zich ondergewaardeerd voelde. "KAA Gent communiceerde zelf dat het ondergewaardeerd werd. Maar wat het probleem dan precies was, daar kan ik de vinger niet op leggen”, aldus Bervoet.

Uiteindelijk laat KAA Gent de problemen varen. "Nu KAA Gent zijn bezwaren laat vallen, lijkt het me dat het voetbalcontract rond is. Antwerp heeft geen bezwaar tegenover Eleven Sports, maar houdt het been stijf over de verdeelsleutel van de tv-gelden”, zegt Wijnants.

"Daarin voelt Antwerp zich benadeeld tegenover de G5”, gaat Wijnants verder. “Bovendien zou er van de 20 miljoen euro die er meer gegeven wordt "maar" 1 miljoen naar Antwerp gaan. En dat zint Antwerp niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws