Spelersvakbond zat samen met spelers noodlijdend Lokeren: “Er is geen geld”

Spelersvakbond zat samen met spelers noodlijdend Lokeren: “Er is geen geld”

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 21:23di 18-02-2020 om 21:23

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 21:24di 18-02-2020 om 21:24

Het ziet er niet goed uit voor Sporting Lokeren. De spelersvakbond Sporta zat al samen met de spelers van de club. Sebastien Stassin van Sporta geeft meer uitleg tegenover Het Laatste Nieuws.

“De spelers zijn bang voor hun toekomst”, begint Stassin van Sporta. “Ze weten niet precies wat er gaat gebeuren. Er is geen geld, de lonen en tekengelden kunnen dus niet betaald worden. Voor de spelers wordt het afwachten wat er eind deze week gaat gebeuren. Op dit moment kunnen we geen actie ondernemen tegen de clubleiding zelf. We kunnen enkel de spelers ondersteunen.”

Het blijft nu afwachten wat de curator gaat doen. Zal het spelers verkopen of het C4 afgeven. “Als dat laatste gebeurt mogen de spelers zich direct ergens anders aansluiten. Dan kunnen dossiers klaargemaakt worden voor het fonds van onderneming. Tot nu toe zijn de spelers wel nog verzekerd.”

“Dit is absoluut niet aangenaam”, gaat Stassin verder. “Niet voor de spelers, niet voor de supporters en niet voor de hele entourage van de club. Van wanneer de eerste klachten dateren? Van een vijftal maanden geleden al. Toen al waren er spelers die hun tekenvergoedingen niet ontvangen hadden.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws