Lof voor Klopp: Hij kan mensen hard raken in hun ziel. Direct

Lof voor Klopp: "Hij kan mensen hard raken in hun ziel. Direct"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 18:27di 18-02-2020 om 18:27

Jürgen Klopp heeft Liverpool FC in enkele jaren tijd omgeschoold van vervallen glorie tot Europa's beste voetbalploeg. Pepijn Lijnders geniet met volle teugen van het succes in Liverpool. De Nederlander is de rechterhand van Klopp en heeft niets dan bewondering voor zijn manager.

De oud-trainer van NEC weet dat Klopp voor de gehele selectie een vriend is, wat bijdraagt aan het succes en de teamgeest. "Je kunt je geen betere leider voor deze club voorstellen dan Klopp", zegt hij in een uitgebreid interview in de Volkskrant. "Als motivator. Qua leiderschap. Qua innovatie. Hij geeft iedereen vertrouwen en vrijheid. Hij kan mensen hard raken in hun ziel. Direct. Het lijkt alsof er geen ego bestaat bij ons, terwijl dat natuurlijk wel zo is. Want iedere speler moet elke dag voor zijn plek vechten."

Lijnders merkt dat Klopp vaak alles binnen de club een stapje voor is. "Klopp kan als geen ander problemen oplossen voordat die problemen ontstaan. Door te benoemen wat de problemen gaan worden. Hij bespreekt alles met de ploeg. Hij is een vriend van de spelers, maar niet de beste vriend", zegt Lijnders, die zijn eigen rol daarbij ook toelicht. "Ik probeer continu kleine dingen te veranderen om spelers te prikkelen."

Lijnders is zich bewust van zijn rol bij de fiere koploper in de Premier League. "Jürgen is eindverantwoordelijk en ik ben voor de planning, het organiseren van het weekprogramma, de trainingsvormen, de training zelf, de voorbereiding op wedstrijden. Jürgen zei: Je kunt hoofdtrainer bij mij zijn, zonder alle druk en commotie. Ik ben hier op mijn plek. We vertrouwen elkaar honderd procent. Elke dag zijn er tientallen beslissingen te nemen. Je moet precies weten wat je wilt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws