OFFICIEEL: Habibou keert meer dan tien jaar na eerste passage terug naar Roemenië

OFFICIEEL: Habibou keert meer dan tien jaar na eerste passage terug naar Roemenië

18-02-2020 18:17
5

Habib Habibou vervolgt zijn turbulente carrière in Roemenië. De 32-jarige aanvaller uit de Centraal Afrikaanse Republiek heeft een nieuwe club gevonden: FC Politehnica Iasi. Voor de winterstop was hij nog gewoon actief bij Sporting Lokeren.

Habibou heeft een rijkgevuld verleden in ons land, met passages bij Sporting Charleroi, Zulte Waregem en KAA Gent. Daarin viel hij op vanwege zowel zijn knappe doelpunten als zijn nukkige uitspattingen. Na zijn vertrek bij Gent in 2014 begon Habibou aan een reis rond de wereld, met tussenstops in Frankrijk, Turkije, Qatar en Israël.

Sinds vorige zomer was Habibou dus weer neergestreken in onze contreien. Opdracht was om het financieel geplaagde Lokeren terug naar Eerste Klasse A te loodsen, maar dat pakte anders uit. Persoonlijk had de spits ook weinig in de pap te brokken: hij startte slechts twee keer in de basis en bleef uiteindelijk steken op één treffer. Die matige prestaties betekenden zijn einde op Daknam.

Nu zet Habibou zijn loopbaan dus verder bij Poli Iasi, een Roemeense middenmoter. Hij ondertekende er een contract van één jaar. Overigens is het niet de eerste keer dat Habibou in Roemenië aan de slag gaat. In 2008 kwam hij er al uit voor topclub Steaua Boekarest.