Fans Anderlecht hekelen beslissing bestuur: 'Wij voelen ons bedrogen'

Fans Anderlecht hekelen beslissing bestuur: 'Wij voelen ons bedrogen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 13:00di 18-02-2020 om 13:00

Mauves Army, de ultras van RSC Anderlecht, is niet te spreken over het eigen bestuur. De sfeergroep is ontevreden dat de club heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de sanctie die het kreeg na de match tegen Club Brugge. Het heeft haar ongenoegen nu geuit in een open brief.

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) strafte Anderlecht vorige week na het wangedrag van misntens één supporter. Toen werd er een bommetje richting Club Brugge-doelman Simon Mignolet gegooid. Daar kreeg Anderlecht een boete van 5.000 euro voor en moet het in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem een deel van de tribunes sluiten.

Dat Anderlecht niet in beroep is gegaan tegen het laatste deel van die straf, zint Mauves Army niet. 'Wij voelen ons bedrogen door deze beslissing', klinkt het in een open brief.

Daarnaast is de sfeergroep niet tevreden met de behandeling van de media. 'Wij kunnen niet tolereren dat de schuld van alle feiten die worden gepleegd achter het doel in onze schoenen wordt geschoven. Door de straf van de Geschillencommissie te aanvaarden, corrigeren jullie een actie van een individu die ten koste gaat van duizenden supporters die de ploeg steunen.'

Dat Anderlecht ook aangaf niet te kunnen investeren door de vele boetes, zet kwaad bloed bij Mauves Army. 'Die som geld is niets in vergelijking met de tientallen miljoenen die de afgelopen jaren geïnvesteerd zijn in transfers en salarissen van spelers. Het geld had beter kunnen geïnvesteerd worden in de communicatie- en scoutingcel van onze club', besluit Mauves Army.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws