Lokeren-voorzitter De Vries afgemaakt: Een Antwerpse cowboy

Lokeren-voorzitter De Vries afgemaakt: "Een Antwerpse cowboy"

18-02-2020 14:15
6

Lokeren zit in de bijzonder slechte financiële papieren en is op zoek naar miljoenen. Na de overname van Louis De Vries is er niet veel beterschap gekomen. De voorzitter van de Waaslanders kreeg ook stevige kritiek in Extra Time.

Zo oordeelt Arnar Vidarsson, in het verleden nog actief bij Lokeren, dat de schuld grotendeels bij De Vries ligt. "Hij is een Antwerpse cowboy", klinkt het in Extra Time.

"Ik vind het ongelooflijk: hij neemt een club over en vier à vijf maanden later is geen geld meer. Want je moet weten dat deze schulden dateren van eind november", aldus de IJslander.

Al geeft Vidarsson ook aan dat de problemen onder het vorige bestuur ontstaan zijn. "Het is natuurlijk al langer aan de gang, De Vries is niet alleen schuldig. Er zijn daar veel slechte beslissingen genomen, ook door mezelf. Maar je kan alleen maar zo snel afzakken als je niet bouwt aan de structuur van een club en dat moet de jeugdopleiding zijn. Ze hebben De Wolf (Eupen) en Mbayo (AA Gent) in de zomer voor zo'n 2 miljoen euro verkocht, daar schiet niets van over. Wat voor businessplan is dat geweest? Ik begrijp het niet", besluit hij.