Stunt Club Brugge tegen Man Utd? Degryse velt zijn oordeel

Stunt Club Brugge tegen Man Utd? Degryse velt zijn oordeel

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 09:30di 18-02-2020 om 09:30

Club Brugge staat donderdag in de Europa League tegenover grootmacht Manchester United. Een partij waarbij Club Brugge vooraf al kansloos lijkt. Al vindt Marc Degryse niet dat Blaw-Zwart zich al gewonnen moet geven.

"Op basis van hun prestaties tegen Real Madrid en PSG gaan ze met geloof aan die match beginnen. Hopend dat ze hun minder overtuigende vorm in de eigen competitie naar de achtergrond kunnen duwen. Club gaat zich optrekken aan de grote naam die Man United is", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Volgens Degryse maakt Club Brugge zeker een kans tegen de grootmacht. "Als het Man United kán uitschakelen, dan is het nú. Er zijn mogelijkheden. Zeker en vast. Ik geef dit Club vier of vijf kansen op tien om Manchester United te elimineren. Met de snelheid die jongens als Dennis en Diatta hebben, kan het hun verdediging pijn doen. Deze wedstrijden moeten Club inspiratie geven", klinkt het.

"Het komt erop neer om donderdag een tegendoelpunt te vermijden. Want in het 'Theatre of Dreams' wordt het niet evident om het verschil te maken. De uitslagen in de groepsfase van de Europa League bewijzen dat. Dus: wil Club doorgaan, dan moet het thuis een voorsprong zien te bemachtigen", analyseert Degryse.

Champions League versus Europa League
In de Champions League kon Club Brugge alvast overtuigen tegen absolute topclubs. Winst zat er toen echter niet in. "Winnen tegen Real en PSG was nog iets te veel gevraagd - ook al speelde Club toen goed en was het allemaal leuk en aardig. Dit keer moet het wel in staat zijn om een resultaat neer te zetten, om te winnen."

"Dit Man United is niet van hetzelfde niveau als Real of PSG - ploegen die een mindere wedstrijd uiteindelijk nog weten te winnen. Ze zitten daar ook in een proces. Een omschakelingsperiode, waarin Man United wil teruggrijpen naar de jeugd. Een beetje vergelijkbaar met... Anderlecht", besluit Degryse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws