'Faillissement Lokeren onafwendbaar, Waaslanders zoeken nog miljoenen'

'Faillissement Lokeren onafwendbaar, Waaslanders zoeken nog miljoenen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 07:00di 18-02-2020 om 07:00

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 07:46di 18-02-2020 om 07:46

Het einde van Sporting Lokeren dreigt. De Waaslanders zoeken geld en moeten dat heel snel vinden. Een faillissement lijkt onafwendbaar.

Dat geeft Het Laatste Nieuws aan. Volgens voorzitter Louis De Vries komt er geen faillissement aan, maar het dagblad meldt dat Lokeren maar liefst vier miljoen euro zoekt. Daarnaast wacht ook ex-voorzitter Roger Lambrecht nog op een extra 3,5 miljoen euro.

De financiële problemen hebben ervoor gezorgd dat tekengelden al maanden niet meer worden betaald en enkele makelaars de club in gebreke hebben gesteld. Ook heel wat leveranciers wachten nog op hun geld. Het zorgde er onder andere voor dat maandagavond enkele geleasde busjes werden weggetakeld.

Het einde?
Lokeren moet nog voor het einde van de week twee miljoen euro vinden. Enkele partijen proberen naar verluidt de club nog te redden, maar dreigen te laat gecontacteerd geweest te zijn door De Vries. De kans is ook groot dat Lokeren dit seizoen ook haar laatste wedstrijd heeft gespeeld, waardoor er ook geen sportieve daler is in 1B.

Als Lokeren failliet verklaard bestaan er nog twee opties. Als iemand de bondsschulden kan betalen zakt Lokeren naar Tweede Amateur, maar behoudt het het stamnummer. Vindt het niemand om die schulden te betalen, verdwijnt ook het stamnummer 282.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws