Het is van Dembélé geleden dat ik jongen van die leeftijd met zo'n lichaam zag

"Het is van Dembélé geleden dat ik jongen van die leeftijd met zo'n lichaam zag"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 23:25ma 17-02-2020 om 23:25

KV Mechelen deed afgelopen vrijdag een gouden zaak in de strijd voor Play-Off 1 door RSC Anderlecht te kloppen (2-0). Op het middenveld blonk tiener Aster Vranckx uit. Onze landgenoot viel op door zijn overgave, balrecuperatie en doelpunt. Het panel van Extra Time is onder de indruk.

"Een jonge, talentvolle, verdedigende middenvelder die tegen Anderlecht als aanvallende middenvelder speelde", omschrijft Arnar Vidarsson Vranckx. "Hij stond hoog op het middenveld, tegenover Zulj, voor de balrecuperatie. Hij probeerde in de rug van Kompany te duiken en slim tussen de linies te spelen. Hij draaide weg bij Zulj alsof hij er niet stond."

"Op het einde kwam hij in een positie die hij beter kent: laag op het middenveld, goed in de duels en de recuperatie. Ik heb hem niet gekozen omdat hij goed gevoetbald heeft. Er zijn veel zeventien- of achttienjarigen die een goede wedstrijd kunnen spelen, maar hij is heel volwassen. Je ziet aan die acties dat er een goede kop op staat. Dat vind ik nog veel belangrijker dan goed spelen", verwijst Vidarsson naar de mentaliteit van Vranckx.

Blijven of vertrekken?
"Wat raad je hem nu aan?", hint Filip Joos naar de interesse van buitenlandse topclubs. "Het was pas zijn vijfde basisplek. Eigenlijk heb ik het gevoel: blijf nog een jaar bij Mechelen. En speel daar eens een topseizoen. Hij viel ook al in op Anderlecht, toen was hij fenomenaal. Hij zorgde er eigenlijk voor dat KV Mechelen hetzelfde kon blijven doen, terwijl ze het moeilijk hadden. Nadien is hij eens gestart op Kortrijk, maar was hij echt slecht en werd hij bij de rust eraf gehaald. Dat hoort er ook bij."

Bij Mo Messoudi deed Vranckx dan weer een lichtje branden. "Het is van Mousa Dembélé dat ik een jongen van die leeftijd met zo'n lichaam heb gezien", vergelijkt hij met de voormalige Rode Duivel. "Ok, hij speelt op een andere positie, maar met dezelfde stijl. Hoe hij zijn lichaam gebruikt, hoe hij daar wegdraait van Zulj ..."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Was Vranckx het grootste talent op het veld vrijdagavond in het AFAS-stadion?

(183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws