Op dit moment heb je de indruk dat het momentum bij Cercle ligt

"Op dit moment heb je de indruk dat het momentum bij Cercle ligt"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 23:08ma 17-02-2020 om 23:08

De strijd om Play-Off 1 gaat de komende weken lustig verder, maar ook onderin ligt alles weer open. Door de zege van Cercle Brugge en de nederlagen van KV Oostende en Waasland-Beveren zijn de concurrenten van Groen-Zwart weer binnen schietafstand. Peter Vandenbempt is zelf ook verbaasd.

'Niet alleen om Play-Off 1 blijft de spanning, dat is ook onderaan zo. Twee weken geleden leek Cercle Brugge dood en begraven. De uitvaart was eigenlijk al besteld en geregeld. Ik had hier zelf na die gemiste penalty en de nederlaag in Eupen de grafrede uitgesproken. Daar waren we met z'n allen nu toch wel zeker van. Dat ging niet meer', slaat Vandenbempt mea culpa bij Sporza.

'En kijk: ineens 6 op 6. Na veel pech en domme fouten in die matchen daarvoor tegen Antwerp, Anderlecht en Eupen had het nu twee keer een klein beetje meeval. Plus ook hier, net als in die strijd om de top-zes, enkele kreupele paarden die met elkaar racen. In dit geval dan Waasland-Beveren en KV Oostende. En voilà: nog drie en vier punten achter met nog vier wedstrijden op het programma', rekent Vandenbempt uit. 

'Op dit moment heb je de indruk dat het momentum bij Cercle Brugge ligt en de vrees bij Waasland-Beveren en KV Oostende. Want - en dat zegt eigenlijk iedereen al vele maanden - Cercle heeft een betere ploeg dan die twee concurrenten. Het voetbalt ook beter, maar ze haalden week na week maar geen resultaten. Tot nu dus', jaagt Vandenbempt de concurrentie nog wat angst aan.

  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie zakt aan het einde van de rit?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws